Vanaf € 2,75
Duivekater
Artikelnummer: PLP3023 OverzichtDuivekater of deuvekater is een traditioneel feestbrood, dat voornamelijk in de streek ten noorden van Amsterdam (Nieuwendam, IJmond en Zaanstreek) wordt gebakken. Het is een langgerekt ovaal, zoet witbrood, dat rond Pasen, Pinksteren en met de kerstdagen wordt gegeten. De echte Noord-Amsterdamse of Zaanse duivekater is een zogenaamd vloerbrood, dat wil zeggen op de plaat gebakken, dus niet in een bakvorm. Op twee schilderijen van Jan Steen is een duivekater afgebeeld. In veel plaatsen wordt/werd duivekater alleen met Pasen gegeten. De naam duivekater stamt zeer waarschijnlijk af van een restant dialect van het “oud-Germaans”, namelijk Deuvels Kakor = duivelskoek.
De Duivekater wordt gemaakt door de banketbakkers van Bakkerij van Pooij uit Volendam.
Allergie en Dieetinformatie
Bevat de allergenen: ei, gluten, melk, sulfiet en tarwe.
Bewaaradvies
Gekoeld (onder 7 graden), droog, gesloten en donker bewaren. Dit product wordt geproduceerd in een bakkerij waar ook noten en pinda's worden verwerkt.